top of page

Nyheder 

lyd1.png

15. januar 2020

Ny musikløsning skræddersyet til det palliative område

i tæt samarbejde med Afdeling for Lindring - Kbh

Zen Spaces har netop implementeret en ny musikløsning til det palliative område på Afdeling for Lindring – Kbh, hvor der kombineres med en individuel musikløsning, musikterapi, kompetenceløft af personale med undervisning og E-learning.

Gruppefoto_18. sept cut.jpg

19. september 2019

Kick-off arrangement på Svendborg sygehus med en række plejecentre om en ny musikløsning til demente

Kick-off mødet var kulminationen på et halvt års indledende arbejde med at beskrive en løsning og et tværsektorielt projekt, der skal munde ud i en faglig stærk løsning som kan integreres i pleje og behandling af demente på både hospital og plejecentre.

Billede1.jpg

12. september 2019

Kort video fra nyt arrangement i Tænketanken Musik og Sundhed, hvor jeg bl.a. interviewes om mit syn på feltet

Der var besøg af både kulturminister Joy Mogensen, læger, patientforeninger, komponister og virksomheder m.fl. til DJBFA's udviklingskonference om Musik i fremtidens sundhedsvæsen, hvor der blev diskuteret og lyttet på tværs af felter.

Billede1.jpg

15. august 2019

Velkommen til vores nye projektassistent Mads D. Dahl, der har en baggrund i musikterapi og audiodesign.

Mads skal hjælpe til i udviklingen af den nye musikløsning til demensplejen, som vi for tiden prototype tester ved plejecenter Ålholmhjemmet i Hillerød. Der arbejdes især med test af et døgnstyret musikprogram i deres fællesmiljøer.

Billede1.jpg

15. august 2019

Velkommen til vores nye projektassistent Mads D. Dahl, der har en baggrund i musikterapi og audiodesign.

Mads skal hjælpe til i udviklingen af den nye musikløsning til demensplejen, som vi for tiden prototype tester ved plejecenter Ålholmhjemmet i Hillerød. Der arbejdes især med test af et døgnstyret musikprogram i deres fællesmiljøer.

1280__D8A0573.jpg

2. juli 2019

Vores Nordic Lightbox lysbillede skaber god atmosfære og kan i samspil med musikken forvandle jeres rum

Udover vores musikløsninger tilbyder vi også et unikt håndlavet lysbillede, som kan tilpasses til den udvalgte placering. Det bløde baggrundslys giver mere liv og dybde til naturmotivet, og tekstilet samt egetræsrammen tilføjer sanselighed og varme.

gdd1.JPG

11. juni 2019

Afprøvning af vores musikprogram til fødende kvinder viser lovende resultater - snart kan det blive fast tilbud.

Ved Regionshospitalet i Herning har vi de seneste år deltaget i udviklingsprojekter om et nyt sanseligt fødsel- og barselsmiljø. Det sidste halve år er der blevet kigget alene på, hvordan musikprogrammet virker for kvinderne før, under og efter fødslen.

Udklip8cut.jpg

23. maj 2019

Vi har indledt samarbejde med et plejecenter i Hillerød, som testmiljø for vores musikløsning til demensplejen.

Ålholmhjemmet i Hillerød nyder i disse dage et skræddersyet musikprogram, som er afpasset til de forskellige tidspunkter af døgnet. Tilbagemeldinger fra både personale og beboere er indtil videre meget positive, og viser vejen for den fremtidige løsning.

rappr2.png

15.  april 2019

Stor national kortlægning af musik i sundhedsvæsenet

offentliggjort - Zen Spaces har bistået med rådgivning

Rapporten der nu er frit tilgængelig, er udarbejdet af Aalborg Universitet, DJBFA og Zen Spaces. Hospitalsafdelinger og hospices over hele landet har svaret på om, hvorvidt og hvordan de bruger musik i behandling og rehabilitering.

rappr3.PNG

10. april 2019

Hvordan og i hvilken grad benyttes musik på hospitaler og hospices i Danmark? Læs rapporten og bliv klogere.

Rapporten om ”Brug af musik i det danske sundhedsvæsen” er nu frit tilgængelig og kan bl.a. læses herpå siden. Undersøgelsen, der er den hidtil største af sin art, bygger på svar fra 315 ledende sygeplejerske fra 24 hospitaler fordelt på landets 5 regioner.

politiken.png

5.  marts 2019

Stor national kortlægning af musik i sundhedsvæsenet

offentliggjort - Zen Spaces har bistået med rådgivning

Politiken har bragt en artikel om den nye omfattende kortlægning af brugen af musik indenfor sundhedsvæsenet. Tænketanken Musik & Sundhed, DJBFA og forskere fra Aalborg Universitet står bag, og Zen Spaces har været en rådgivende part i projektet.

shutterstock_447157915 (1).jpg

2.  februar 2019

Vi udvikler unik musikløsning til demensområdet i samarbejde med Svendborg Sygehus og partnere.

Vi er i den indledende fase i udviklingen af en omfattende musikløsning til demente og ældre, der skal virke på tværs af sygehuse og plejehjem. Dette sker i samarbejde med Svendborg ”demensvenligt sygehus”, kommuner og Syddansk Sundhedsinnovation.

aaa.jpg

7. december 2018

Vores Sound Aid musikprogram til fødsel og barsel testes i disse dage af fødende på Herning Hospital

Vores nye musikprogram er udviklet i tæt samarbejde med fødeafsnittet i Herning, og er designet til at skabe ro, tryghed og styrke både før, under og efter fødslen. Vi glæder os til snart at kunne præsentere de første resultateter.

lydsund.jpg

29.  november 2018

Resultaterne fra forskningsprojektet Lyd & Sundhed afsløres på konference om musik, søvn og demens 

Med støtte fra offentlige puljer har innovationsnetværk, forskere og virksomheder inkl. Zen Spaces gået sammen om, at undersøge hvorvidt en musikløsning kan hjælpe demente med søvnproblemer – resultaterne af det 3-årige projekt er yderst positive.

_MG_2374 editcut.jpg

14. november 2018

Zen Spaces viser musikløsninger frem til konferencen "Sundhedsinnovation i fællesskab" afholdt i København

Zen Spaces deltog i år som udstiller til den store konference Sundhedsinnovation i fællesskab, hvor omkring 450 mennesker deltog fra sundhedssektor, virksomheder og videns- og uddannelsesinstitutioner.

et34rhvf8wlokltkzo4k.jpg

1. november 2018

Dansk Center for Partikelterapi vil i samarbejde med virksomheder udvikle tryghedsskabende løsninger 

Vi er med i et workshop-forløb, hvor en række virksomheder skal byde ind med nye løsninger, der kan forbedre patientoplevelsen ved Center for partikelterapi. Centeret åbner i starten 2019, og vil kunne tilbyde en ny skånsom strålebehandling.

psykiatrienhedenny.jpg

13. oktober 2018

Sound Aid musikløsningen til ventemiljøer er blevet installeret i Huset for Psykisk Sundhed i København

Huset for Psykisk Sundhed giver hjælp og støtte til borgere med psykisk sygdom. Vi har i samarbejde med HIFI-Klubben installeret vores musikløsning Sound Aid Channel, der nu afspiller beroligende toner i reception og ankomstområde.

barsel1.jpg

17. juni 2018

Zen Spaces har stået for musikken til Den Interaktive Patientstue - udviklet på Regionshospitalet i Herning 

En Sound Aid musikløsning til fødsel og barsel er blevet udviklet og testet, som en del af tværfaglige innovationsprojekt ”den interaktive patientstue” på barselsgangen, hvor parret får et langt mere hjemligt miljø med rumlig styring af lyd, lys og billede.
 

33921069_10157497617214554_5944037336672

29. maj 2018

TV-2 Bornholm har lavet et indslag om "det stressfrie ventemiljø" i forbindelse med åbningsreceptionen

Igår fik vi officielt indviet det nye stressfrie ventemiljø på Bornholms Hospital, der har været en utrolig positiv modtagelse af rummet fra både patienter og personalet. Du kan i dette tv-indslag få et indtryk af rummet og høre om tankerne bag.

1280__D8A0078.jpg

2. maj 2018

Det stressfrie ventemiljø, designet af Zen Spaces, er nu færdigt til glæde for patienter på Bornholms Hospital

Så blev vi endelig færdige med projektet ”det stressfrie ventemiljø” i ambulatorie 2 på Bornholms Hospital. Vi har lavet en helhedsløsning med helt ny indretning, lysbilleder med naturmotiver og rolig musik, der tilsammen skaber et roligt og trygt miljø.

IMG_2465.jpg

19. marts 2018

Vi afprøver koncepter med lyd, lys og indretning til kommende sanserum i et showroom hos Holmris 

Som en del af vores arbejde med helende miljøer afprøver vi løbende forskellige løsninger med lyd, lys, billede og indretning. For tiden samarbejder vi med Holmris
om at etablere et lille ”sanserum” i deres showroom i Birkerød.

ssssd.jpg

10. februar 2018

Det færdige designforslag til ”stressfrit ventemiljø” på Bornholms Hospital m. indretning, lysdesign og musik

I tæt dialog med personalet har vi nu besluttet, hvordan ventemiljøet i ambulatorie 2 i fremtiden skal se ud. Bestilling på møbler er sendt afsted, og vi glæder os til det hele er på plads med vores Nordic Lightbox lysbilleder på væggen og musikken tændt.

1280__D8A0289-Edit.jpg

26. januar 2018

Vores nye Nordic Lightbox lysbilleder skaber ro og æstetisk kvalitet i venterum på Bornholms Hospital

Nordic lightbox bringer lyset og naturen indenfor, og skaber en særlig stemning af ro og harmoni. Lysbilledet er særligt velegnet til miljøer indenfor sundhedsområdet, hvor det kan være vigtigt at have noget beroligende og æstetisk at kigge på.

bottom of page